U hebt een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist om bij ons behandeld te kunnen worden.
In onderstaande film kunt u bekijken hoe u kunt inloggen op ons Patientenportaal:
U kunt bij ons terecht met klachten rondom de “uitgang” van het lichaam. Denk hierbij aan:
Uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Proctos Kliniek heeft contracten met alle zorgverzekeraars.
U hebt een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist om bij ons behandeld te kunnen worden.
Hiervoor kunt u rechtstreeks contact opnemen met de leverancier van uw vorige bestelling. U heeft hiervoor geen herhaalrecept nodig.
Via dit formulier kunt u een herhaalrecept aanvragen.
U heeft een verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist nodig om een afspraak te kunnen maken. Deze kan digitaal bij ons aangeleverd worden via Zorgmail door de huisarts of specialist , of u neemt deze mee naar de kliniek.
U belt zelf om de afspraak voor een eerste consult in te plannen.
U kunt uw afspraak bij de Proctos Kliniek kosteloos verzetten tot 24 uur van tevoren door te bellen met telefoonnummer: 030 225 02 60. Een afspraak bij de bekkenfysiotherapeut kunt u tot 48 uur van tevoren, kosteloos annuleren of verzetten.
Wanneer u inzage wenst te hebben in uw medische gegevens bij de Proctos Kliniek, zoals de correspondentie tussen uw behandelend arts en uw huisarts, labuitslagen en radiologieverslagen, neemt u telefonisch of per mail contact met ons op. U ontvangt dan een toestemmingsformulier hiervoor. Nadat wij dit formulier door u ondertekend hebben ontvangen, ontvangt u binnen drie werkdagen de gevraagde informatie per beveiligde email.
Het reinigen van de anus aan de buitenkant met water zónder zeep is een goede en veilige manier om de anus schoon te houden. Wij kunnen echter geen advies geven met betrekking tot uw keus om tot aanschaf over te gaan van een dergelijk toilet. Zie ook advies over anale hygiene.
U kunt hiervoor bellen met: 030 225 02 60. Eén van onze medisch assistenten zal telefonisch een kort gesprek met u hebben om uw klachten en gegevens te verzamelen.
Ja. U dient wel een verwijsbrief te hebben van uw specialist of huisarts. Het beste kunt u dit overleggen met uw huisarts of zorgverzekeraar. Mocht u na het eerste consult in de Proctos Kliniek ervoor kiezen om bij ons de behandeling voort te zetten, moet u wel de behandeling bij uw vorige behandelaar stop zetten.
Nee, in Nederland is het een behandelend arts niet toegestaan over een eigen patiënt een geneeskundige verklaring af te geven. Op deze website van de KNMG leest u waarom en de tips wat u wel kunt doen.
De Proctos Kliniek heeft privacy en bescherming van persoonsgegevens hoog in het vaandel staan. Zij gebruikt Zivver voor het versturen van privacy gevoelige gegevens. Voor meer informatie zie www.zivver.nl
U kunt bij ons terecht met klachten rondom de “uitgang” van het lichaam. Denk hierbij aan:
U ontvangt direct nadat u bent ingeschreven als nieuwe patiënt een bevestiging per e-mail met daarin de datum en tijd van uw afspraak. Indien u toegang hebt tot het Patientenportaal kunt u ook hier uw afspraken vinden. Daarnaast ontvangt u 24 uur voor uw afspraak een herinnering per sms.
Aanvragen die voor 16:00 uur bij ons binnen zijn, kunt u de volgende dag ophalen bij uw apotheek.
In onderstaande film kunt u bekijken hoe u kunt inloggen op ons Patientenportaal:
Het Patientenportaal is uw eigen veilige digitale omgeving. Hier kunt u bijvoorbeeld een overzicht van uw afspraken vinden, patienteninformatie die specifiek voor u van toepassing is en ingevulde of nog in te vullen vragenlijsten. In de volgende film krijgt u een rondleiding in ons Patientenportaal:
Op de website: www.dezorgnota.nl vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over zorgnota’s. Mocht u toch nog aanvullende vragen hebben, kunt u ons bellen op telefoonnummer 030-2250260.
Uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Proctos Kliniek heeft contracten met alle zorgverzekeraars.
Voor vragen over vergoedingen van medicatie en verbandmiddelen verwijzen we u naar uw zorgverzekeraar.
Meestal treedt deze zwelling rondom de 3e of 4e dag na de ingreep, dit hoort bij een normale wondgenezing, is onschuldig en verdwijnt vanzelf weer na circa 7 -14 dagen. Eventueel kunt u de plaats van de wond koelen met bv een coldpack ( > 4 ° Celcius, geen ijs).
Wij raden het zitten op ringen, ringkussens, opblaasbandjes of zachte kussens af.
Een zeer pijnlijk, hard, meestal paarsblauw bultje, kan duiden op een klein bloedpropje onder de huid (soms getromboseerde aambei genoemd). Als u dit voelt, kunt u contact opnemen met de medisch assistent via tel: 030 225 02 60.
Als u een bandje (klein zwart ringetje met een doorsnede van ca 2-3 mm) terugvindt in de ontlasting, toiletpot of ondergoed is dit niet erg.. U hoeft niets te doen, u hoeft dit niet voor uw controle afspraak aan ons te melden.
De eerste 2 weken na het plaatsen van rubber bandjes of het poliklinisch verwijderen van een huidflapje mag u het waterklysma of anaal spoelflesje of zetpillenNIETgebruiken.
Een beetje bloedverlies bij de ontlasting, het afvegen of in de onderbroek treedt vaak op na het plaatsen van rubber bandjes en is onschuldig. U kun hiervoor een inlegkruisje of maandverbandje gebruiken. Het bloedverlies stopt doorgaans vanzelf na 2-3 weken. Soms treedt er binnen 8 weken nog een korte episode van onschuldig bloedverlies op.
Raakt het maandverbandje binnen 1-2 uur doordrenkt of voelt u zich licht in het hoofd of duizelig bij bloedverlies, neemt u dan telefonisch contact op via tel: 030 225 02 60
Een beetje bloedverlies bij de ontlasting, het afvegen of in de onderbroek treedt vaak op na het poliklinisch verwijderen van een getromboseerde aambei en is onschuldig. U kunt hiervoor een inlegkruisje of maandverbandje gebruiken. Het bloedverlies stopt doorgaans vanzelf binnen 2 weken.
Raakt het maandverbandje binnen 1-2 uur doordrenkt of voelt u zich licht in het hoofd of duizelig bij bloedverlies, neemt u dan telefonisch contact op via tel: 030 225 02 60.
Een beetje bloedverlies, tussen de hechtingen door, bij de ontlasting, het afvegen of in de onderbroek treedt vaak op na het poliklinisch verwijderen van een huidflapje en is onschuldig. U kunt hiervoor een inlegkruisje of maandverbandje gebruiken. Het bloedverlies stopt doorgaans vanzelf binnen 2 weken.
Raakt het maandverbandje binnen 1-2 uur doordrenkt of voelt u zich licht in het hoofd of duizelig bij bloedverlies, neemt u dan telefonisch contact met ons op via tel: 030 225 02 60
De chirurg gebruikt oplosbare hechtingen bij een ingreep waarbij een huid(flapje) wordt verwijderd. Het is normaal dat deze na verloop van tijd loslaten. Er kan ook wat bloedverlies of vochtverlies optreden. Deze symptomen verdwijnen meestal binnen 2-3 weken. De medisch assistent belt ongeveer 2 weken na de ingreep om de voortgang met u te bespreken. Mocht u pijn hebben, is het verstandig om deze pijn te bestrijden met het op vaste tijdstippen innemen van pijnstillers. Een pijnbeheerschema kunt u vinden in de patiëntinformatie die u heeft gekregen bij uw behandelplan.
Eventueel kunt u de plaats van de wond koelen met bijvoorbeeld een coldpack ( > 4° Celcius, geen ijs). Wij raden het zitten op ringen, ringkussens, opblaasbandjes of zachte kussens af.
Kramperige of stekende pijn in de anus en/of de onderbuik na het plaatsen van rubberbandjes komt meestal voor en is onschuldig. Meestal duurt deze pijn niet langer dan 48 uur. Deze pijn wordt veroorzaakt door een normale reactie van uw lichaam op het afknellen van een piepklein stukje inwendig anaal slijmvlies en gaat vanzelf over. Het is verstandig om deze pijn te bestrijden met het op vaste tijdstippen innemen van pijnstillers. Een pijnbeheerschema kunt u vinden in de patiëntinformatie die u heeft gekregen bij uw behandelplan.
Bij ondraaglijke, scherpe pijn die niet minder wordt bij goede pijnstilling en waaraan u een rapportcijfer van 8 of hoger zou toekennen, kunt u overleggen met de medisch assistent via tel: 030 225 02 60
Sommige mensen ervaren na een rubberbandligatie pijn in de lage rug, de buik of de benen. Dit kan geen kwaad en verdwijnt meestal na 48 uur. U hoeft niets te doen. U mag pijnstillers gebruiken.
Een brandend schraal gevoel of scherpe pijn na het poliklinisch verwijderen van een huidflapje komt vaak voor, hoort bij de normale wondgenezing en is onschuldig. Meestal verergert dit gevoel rondom de 3e of 4e dag na de ingreep, omdat dan een normale, natuurlijke en onschuldige zwelling van het wondgebied optreedt. Het is verstandig om deze pijn te bestrijden met het op vaste tijdstippen innemen van pijnstillers. Een pijnbeheerschema kunt u vinden in de patiëntinformatie die u heeft gekregen bij uw behandelplan.
Eventueel kunt u de plaats van de wond koelen met bijvoorbeeld een coldpack ( > 4° Celcius, geen ijs). Wij raden het zitten op ringen, ringkussens, opblaasbandjes of zachte kussens af.
Bij ondraaglijke, scherpe pijn die niet minder wordt bij goede pijnstilling en waaraan u een rapportcijfer van 8 of hoger zou toekennen, kunt u overleggen met de medisch assistent via tel: 030 225 02 60.
Na een injectie met scleroserende vloeistof is het normaal dat er een lokale reactie van de huid en/of het slijmvlies optreedt. De injectieplaats kan zwellen, jeuken, branden en gevoelig zijn.
In ongeveer 1% van de gevallen wordt er een bloedstolsel gevormd in het behandelde bloedvat onder de huid/het slijmvlies (dit heet anale randvene trombose). Dit gebeurt dan vaak binnen 48 uur na de behandeling. Dit is volkomen onschadelijk maar kan pijnlijk tot zeer pijnlijk zijn.
Als u denkt zo’n zeer pijnlijk bloedstolsel te hebben, neemt u dan contact op met de medisch assistent voor overleg. Zij zal in overleg met de behandelend chirurg bespreken of er een behandeling nodig is.
Voor uw eerste consult (tenzij u veel pijn hebt) dient u een Microlax te gebruiken zodat de chirurg goed zicht heeft. Voor overige behandelingen wordt het u expliciet gevraagd door de chirurg of medisch assistent. Meer informatie over het gebruik van de Microlax is te vinden onder het kopje voorbereiding onderzoek. Ook kunt u gebruik maken van dit instructie filmpje.
Sommige mensen ervaren 1-2 weken na een rubberbandligatie opnieuw wat aandrang, kramperig gevoel in de buik of bloedverlies bij ontlasting of in het ondergoed. Dit heeft te maken met de wondgenezing in het anale kanaal en is normaal. U hoeft niets te doen. U hoeft dit niet voor uw controle afspraak aan ons te melden.
De digitale vragenlijst is een algemene vragenlijst. Tijdens uw consult met de chirurg kunt u uw aanvullingen bespreken.
Indien u uitdrukkelijke voorkeur heeft voor een vrouwelijke arts, geeft u dat dan door bij het maken van uw eerste afspraak.
Wanneer we u niet kunnen bereiken spreken we een boodschap in of sturen u een e-mail. U kunt ons ook terugbellen op telefoonnummer: 030 225 02 60. We helpen u graag verder.
De vragenlijsten helpen om uw klachten zo volledig mogelijk in kaart te brengen. Om uw klachten doelgericht te kunnen behandelen helpt het als u zo goed mogelijk de specifieke vragen van de chirurg invult.
Hierover ontvangt u uitgebreide informatie per email. Afhankelijk van uw klachten duurt een eerste consult tussen de 30 en 60 minuten. Het consult bestaat uit een gesprek over uw klachten, lichamelijk onderzoek waarbij de chirurg kijkt, inwendig voelt met de vinger, inwendig kijkt met een dun buisje van 6 cm lang, en eventueel een inwendige echo doet. Hierna bespreekt de chirurg met u de diagnose en het behandelplan.
Wanneer u weet dat u overgevoelig bent voor medicijnen, geeft u dit zo spoedig mogelijk door aan de behandelend chirurg of de medisch assistent, zodat dit in uw dossier kan worden genoteerd en dit medicijn niet aan u wordt voorgeschreven.
Als u voor het eerst verschijnselen vertoont van overgevoeligheid (huiduitslag, opzwellen van het gezicht, ernstige maagklachten) neemt u contact op met de medisch assistent via tel: 030 225 02 60.
Tijdens de telefonische intake willen we graag weten welke klachten u heeft, hoe lang u die heeft en of u hier al eerder voor behandeld bent. Zo hebben we beter zicht op uw aandoening en kunnen we bepalen welk soort afspraak we voor moeten reserveren. In enkele gevallen belt de chirurg u ook nog zelf voordat het eerste consult plaatsvindt.
In de informatiefolder die u hebt gekregen van uw behandelend chirurg vindt u alle informatie ter voorbereiding op uw operatie.
Het gebeurt regelmatig dat u de eerste 24 uur na de operatie geen ontlasting hebt. Dat is normaal. Als de ontlasting langer dan 48 uur uitblijft, wordt het risico op persen en pijn groter.
Als de ontlasting langer dan 48 uur is uitgebleven of als u bang bent voor obstipatie of harde ontlasting, of als u bang bent om naar de wc te moeten of te moeten persen, neemt u dan contact op met de medisch assistent. Zij zal uw klachten beoordelen en met de behandelend chirurg overleggen of (laxerende) medicatie nodig is.
In overleg met uw behandelend chirurg kunt u zelf bepalen welke vorm van anesthesie wordt gebruikt voor de operatie.
In de informatiefolder die u hebt gekregen van uw behandelend chirurg, staat beschreven tot wanneer u mag eten en/ of drinken. Wij raden u aan om deze informatie goed door te nemen.
Nadat u in overleg met de chirurg heeft besloten tot een operatie, wordt u binnen een paar dagen gebeld en krijgt u de datum van uw operatie te horen. Wij bellen u het precieze tijdstip van de operatie en de tijd waarop u aanwezig dient te zijn 2 tot 3 dagen voor de operatie door.
In verband met spoedoperaties is het precieze tijdstip van de operatie altijd onder voorbehoud.
Proctos Kliniek
Gebouw 60-62
Prof. Bronkhorstlaan 10
3723 MB Bilthoven
Nederland
Telefoon: | 030 225 02 60 ( 24/7 ) |
Fax: | 030 228 29 34 |
E-mail: | info@proctoskliniek.nl |