Externe links

Bekkenfysiotherapie

www.bekkenfysiotherapie.nl

Verliest u zonder dat u het wilt plas of poep? Laat u vaak windjes, heeft u pijn tijdens het poepen of moeite met vrijen?Vaak wordt u voor deze klachten verwezen naar een bekkenfysiotherapeut. De bekkenfysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut (afgeronde master) en is bevoegd om inwendig onderzoek en behandeling te doen. Voor mannen, vrouwen en kinderen. Veel behandelingen krijgt u vergoed vanuit uw aanvullende verzekering en verlies van urine vanuit de basisverzekering.

Chronische pijn

Film over chronische pijn en wat je er zelf aan kan doen. Nederlandse vertaling beschikbaar gesteld door PsychFysioOpleidingen. Originele project: GP access and Integrated Pain Service.

Chronische bekkenpijn

Lees hier de nieuwe richtlijn chronische bekkenpijn.

Patiëntinformatie over pijn onder in de buik en het bekken.

Kliniek voor chronische bekkenpijn

Prikkelbare darmsyndroom

Prikkelbare darmsyndroom, hoe kan ik mijn klachten verminderen?

Prikkelbare darm keuzehulp

Voedingsadviezen

Op deze pagina vindt u adviezen over gezonde voeding.

Berg en Bosch

www.bergenbosch.com

Het Berg en Bosch terrein heeft nu ook een eigen website. Op deze site vindt u meer informatie over de bedrijven die zich hier gevestigd hebben, de historie van het terrein en het actuele huur aanbod op het terrein.

Tevens treft u op de site een parkoverzicht met daarin alle gevestigde bedrijven en een plattegrond van het terrein.

In de Kapel, een van de meest karakteristieke gebouwen die Berg en Bosch rijk is, is een multifunctionele horecagelegenheid gevestigd.

Patienten vereniging

De Stichting Bekkenbodem4all is een belangenvereniging die zich inzet voor mensen met bekkenbodemklachten. Bekkenbodem4all doet dit door het geven van voorlichting over klachten als gevolg van een verminderd functioneren van de bekkenbodem.

De klachten kunnen variëren van verlies van urine of ontlasting op onverwachte momenten, tot meer dan acht keer dagelijks naar het toilet moeten, pijn in de onderbuik of bij het vrijen hebben. Ook kun je bij de SBP terecht voor informatie over behandelingsmogelijkheden en hulpmiddelen.

ZorgDomein

www.zorgdomein.nl

ZorgDomein ondersteunt het zorgproces en de bijhorende communicatie binnen en tussen 1e, 2e en 3e lijnszorgverleners. ZorgDomein slaat een brug tussen huisartsen en het ziekenhuis, de geestelijke gezondheidzorg, ZBC’s, diagnostische centra, laboratoria en andere zorginstellingen.

ZorgDomein heeft als missie de (patiënten)zorg te verbeteren door zorgverleners onderling, op een slimme manier, met elkaar te verbinden. ZorgDomein biedt onder andere oplossingen voor het online verwijzen van patiënten, voor het aanvragen van diagnostiek en voor teleconsultatie. ZorgDomein draagt daarmee bij aan een kwalitatief betere en efficiëntere patiëntenzorg in Nederland.

Zorgkaart Nederland

www.zorgkaartnederland.nl

ZorgkaartNederland biedt het meest complete en onafhankelijke overzicht van het zorgaanbod in Nederland. Alles staat op één plek. Zorgconsumenten hoeven dus niet langer op verschillende websites te zoeken naar de zorg van hun keuze.

Deze website biedt u tevens de gelegenheid om uw zorgverlener en/of een zorgorganiatie (ziekenhuis, praktijk, zorgcentrum) te waarderen. Hiermee helpt u andere bezoekers die op zoek zijn naar een zorgverlener en geeft u zorginstellingen en zorgverleners praktische suggesties voor het verder verbeteren van hun dienstverlening. ZorgkaartNederland biedt u een objectief en betrouwbaar referentieplatform met betrekking tot consumentenervaringen in de gezondheidszorg.

Social media

Facebookgroep Darmverzakking

Dit is een initiatief van de patiëntenvereniging Bekkenbodem4all. Als u behoefte heeft om met lotgenoten te praten over uw klachten kunt u zich aanmelden.

Aanbevolen boeken

De mooie voedselmachine van Gulia Enders

Begrijp de pijn van David Butler en Lorimer Moseley

Functioneel urologische en seksuele klachten bij mannen onder redactie van Bert-Jan de Boer en Adrie Heijnen 

Hoofdstuk 9 Anale pijn- en disfunctionele klachten en de relatie met het prikkelbaredarmsyndroom

Hoge nood wordt deugd: verhaal van een Crohn-getuige van Kris de Prins: 
Boekje met waargebeurde vertellingen over hoe een chronische darmziekte je leven bepaalt, afgewisseld met illustraties en scheetjes. Verder is er informatie over het boek te vinden op: www.hogenoodwordtdeugd.wordpress.com

Verborgen vrouwenleed van Marijke Slieker-Ten Hove:
Bekkenfysiotherapeut Marijke Slieker-Ten Hove doet letterlijk een boekje open in Verborgen Vrouwenleed. Het boek behandelt bekken(bodem)problemen zoals urineverlies.

Het Stressbeeld van Christina van der Feltz- Cornelis:
Over de samenhang tussen lichamelijk en psychische aspecten van stress.
Uitgeverij Nieuwezijds ISBN 9789057124051