Informatie Proctos Academy

De Proctos Academy is het kennisinstituut van de Proctos Kliniek en opgericht in juli 2020. Het instituut verzorgt interne en externe scholing op het gebied van de proctologie. 

De Proctos Academy is opgericht om de zorg voor patiënten met proctologische aandoeningen te verbeteren. De meest directe vorm om dat doel te bereiken, is scholing van zorgverleners die met deze patiëntengroep in aanraking komt. De Proctos Kliniek heeft al ruim 10 jaar ervaring in het geven van onderwijs aan artsen en medisch specialisten in opleiding, bekkenfysiotherapeuten en verloskundigen. Het onderwijs wordt zeer leerzaam ervaren. Tevens organiseert de Proctos Kliniek regelmatig geaccrediteerde nascholingen voor verschillende beroepsgroepen.  

De Proctos Kliniek heeft de overtuiging dat het openbaar beschikbaar maken van betrouwbare, handzame informatie voor patiënten de bewustwording over het ontstaan van klachten vergroot en daarmee het leed verkleint. Veelal kunnen anale klachten verbeteren met eenvoudige maatregelen zoals een vezelrijk dieet of de juiste wc-houding. Om die reden hebben we in de eerste week van de lockdown in verband met de COVID-19 pandemie in maart 2020 het kennisplatform analeklachten.online gelanceerd. Hiermee hoopten we patiënten die op dat moment geen toegang hadden tot de zorg inzicht te kunnen geven in hun klacht en wat ze er eventueel zelf aan kunnen doen. De Proctos Academy ziet het als haar taak om dit platform de komende jaren uit te breiden en verder te professionaliseren. 

De Proctos Academy is dus een jong en energiek project met ambitie. Het instituut is in ontwikkeling en zal ook inzetten op online scholing, ondersteuning met audiovisueel materiaal en gebruik maken van de mogelijkheden die kunstmatige intelligentie biedt op het gebied van kenniswerving.  

Mocht u interesse hebben in verdieping van uw kennis van de proctologie, neem dan contact met ons op. 

Lees hier de agenda van onze nascholingen en het onderwijs en de modules die we hebben gegeven.