Wachttijd

De wachttijd (ook wel toegangstijd genoemd) is de tijd van het moment dat u een afspraak maakt tot het moment dat u bij ons terecht kunt op de polikliniek voor een consult met de arts. Uiteraard willen wij iedereen graag zo snel mogelijk helpen maar vanwege de drukte is de wachttijd op dit moment helaas langer dan we zouden willen.

Hieronder wordt de actuele wachttijd vermeld voor een consult met een arts. De wachttijd kan langer zijn, bijvoorbeeld als u graag door een bepaalde arts gezien wilt worden of bij chronische klachten zoals incontinentie. Bij spoedgevallen gelden onderstaande wachttijden niet.

De actuele wachttijd voor een consult met een arts op de polikliniek is per locatie verschillend. Zie hieronder de verschillende wachttijden per locatie:

Bilthoven18 dagen
Amsterdam27 dagen
Rotterdam25 dagen

Vanaf het moment dat u samen met de arts besluit dat een operatie nodig is, kunt u binnen twee tot zes weken worden geopereerd.

Graag wijzen wij u nog op de mogelijkheid om onze online diagnose tool in te vullen. De tool voorspelt voor een aantal klachten (anale pijn, anaal bloedverlies en anale jeuk) een waarschijnlijke diagnose en geeft advies wat u zelf kunt doen.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u contact met ons opnemen. Indien u helaas toch niet binnen de gewenste termijn bij ons gezien kan worden kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar voor wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u helpen een andere zorgverlener te vinden zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden.

De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

De wachttijd is voor het laatst op 25 mei 2023 bijgewerkt.