Wachttijd

De wachttijd (ook wel toegangstijd genoemd) is de tijd van het moment dat u een afspraak maakt tot het moment dat u bij ons terecht kunt op de polikliniek voor een consult met de arts.

Hieronder wordt de gemiddelde wachttijd vermeld voor een consult met een arts. Het komt regelmatig voor dat er op korte termijn extra ruimte in het spreekuur is omdat iemand een afspraak verplaatst of we extra spreekuren open zetten. Wij bellen dan om afspraken te vervroegen als dit wenselijk is en/of u daarom gevraagd heeft. De wachttijd kan ook langer zijn, bijvoorbeeld als u graag door een bepaalde arts gezien wilt worden of bij chronische klachten zoals incontinentie. Bij spoedgevallen gelden onderstaande wachttijden niet.

De actuele wachttijd voor een consult met een arts op de polikliniek is per locatie verschillend. Zie hieronder de wachttijden in werkdagen per locatie:

Bilthoven15 dagen
Amsterdam7 dagen
Rotterdam17 dagen

Vanaf het moment dat u samen met de arts besluit dat een operatie nodig is, kunt u binnen twee tot zes weken worden geopereerd.

Graag wijzen wij u nog op de mogelijkheid om onze online diagnose tool in te vullen. De tool voorspelt voor een aantal klachten (anale pijn, anaal bloedverlies en anale jeuk) een waarschijnlijke diagnose en geeft advies wat u zelf kunt doen.

Wanneer uw huisarts van mening is dat u om medische redenen sneller gezien moet worden, kan uw huisarts contact met ons opnemen. Indien u helaas toch niet binnen de gewenste termijn bij ons gezien kan worden kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar voor wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u helpen een andere zorgverlener te vinden zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden.

De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

De wachttijd is voor het laatst op 26 juli 2024 bijgewerkt.