Heleen Snijders

Heleen Snijders, chirurg

Heleen Snijders studeerde geneeskunde in Amsterdam. In 2014 rondde ze haar promotieonderzoek aan het Leids Universitair Medisch Centrum af met het proefschrift ‘Towards patient centered colorectal cancer surgery’ waarin ze onderzocht hoe de chirurgische behandeling voor patiënten met darmkanker veiliger en meer patientgericht kon worden uitgevoerd.

Ze deed haar opleiding tot chirurg voor het grootste deel in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda, waar ze ervaring op deed het in het behandelen van patiënten met incontinentie en bekkenbodemprobematiek. Ze merkte het belang patientgerichte behandeling bij deze patiëntencategorie, en merkte dat dit haar in de klinische praktijk ook goed paste. In de laatste fase van haar opleiding volgde zij een stage in het IJssellandziekenhuis om zich verder te bekwamen in onder andere de complexere fistelchirurgie. 

Zij is oprichter van het programma ‘Nurses Know Better’ met als doel betere samenwerking van zorgprofessionals en kwaliteit van zorg. Ook heeft ze een maandelijkse duo-column in het blad ‘Arts en Auto’ waarin ze relevante zorgthema’s, tegenstellingen en taboes bespreekt.

Heleen werkt sinds 2024 als chirurg bij de Proctos Kliniek op locatie Amsterdam. Hier kan zij gespecialiseerde zorg verlenen op een manier die past bij haar persoonlijke overtuigingen, namelijk georganiseerd op basis van de behoeften en voorkeuren van patiënten samen met een team van bevlogen collega’s die deze visie delen.

BIG-nummer: 89913704501

Bekijk beoordelingen van patiënten of laat zelf een beoordeling achter.