Succesvolle echocursus

Op 25 november jl organiseerde de Proctos Kliniek in nauwe samenwerking met BK Medical de cursus ‘The value of ultrasound in colorectal and pelvic floor imaging’. Chirurgen, gynaecologen en MDL-artsen uit Nederland en België kregen gedurende een dag onderwijs over endoanale en transperineale echografie. Dit zijn twee technieken waar veel ervaring mee is binnen de Proctos Kliniek en die kunnen dienen als een uitstekend alternatief voor MRI en/of defecografie.

De ochtend werd besteed aan het verdiepen van de theoretische kennis en het herkennen van pathologie op echobeelden. Na de lunch konden de cursisten zelf aan de slag tijdens het hands-on gedeelte van de cursus. Onder begeleiding van chirurgen van de Proctos Kliniek konden de cursisten de theorie in praktijk brengen.

Heel veel dank aan onze patiënten die bereid waren om als proefpersoon op te treden.

Dank aan de docenten Pieter van Hagen, Marthel Bos, MD en Grietje Vander Mijnsbrugge en onze collega’s Mirjam Spooren-Kijlstra, Shahin van Lienden en Angela van der Stelt. Het was een leerzame dag, en mede dankzij het enthousiasme van de cursisten en de ondersteuning van BK Medical kijken wij terug op een zeer geslaagde cursus!

We hebben hiermee het gedachtengoed van Richelle Felt-Bersma die jarenlang dezelfde cursus organiseerde en nu met pensioen is, voort kunnen zetten.

© Copyright 2024 | Proctos Kliniek | All Rights ReservedPowered by Crossing Over